Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Young Reporters for the Environment



Water is vital for the wellbeing of people everywhere.

We approached four different problems, relative to the drinking water, that emerged in our International Collaboration cities. All of these four issues are united by the main idea which is that water is a social good, belongs to everyone and we have to keep it clean, pure and cheap so that civilians have access to it.

 Our goal is to inform everyone for the problems our towns deal with, and present some of  the possible solutions to the issue.
 
Μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας συμμετέχουν στην Ομάδα των  "Νέων Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον" . Με αυτήν την ιδιότητα συνεργάστηκαν με μαθητές  σχολείου του Καζακστάν για τη σύνταξη κοινού άρθρου σχετικού με την θεματολογία των Πόλεων και του Νερού. 
Προσεγγίσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο πόλεις σε ότι αφορά το πόσιμο νερό και καταλήξαμε ότι υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά θέματα για να μελετήσουμε. 
Αυτά αφορούν : 
-την ποιότητα του πόσιμου νερού, 
-τις  οικολογικές συνθήκες  που περιβάλλουν τις πόλεις μας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του νερού
-ποιος κατέχει τα δικαιώματα  διαχείρισης του νερού και
-το συνεργατικό μοντέλο διαχείρισης του νερού.

Σε ότι αφορά τα δύο τελευταία θέματα, η ομάδα των Νέων Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον πήρε συνέντευξη από τον κ. Νικολάου Κώστα την Κυριακή 25/2/2018. Η συνέντευξη έχει αναρτηθεί στο blog  στην ημερομηνία: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018.
 Επίσης η Ομάδα μας συμμετέχει στις 100 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ , ενημερώνοντας τη σελίδα :




για τη διεύθυνση του blog μας και την προαναφερόμενη συνέντευξη. 


Το κοινό άρθρο με το σχολείο του Καζακστάν, για το Διεθνές Διαγωνισμό για το Περιβάλλον, θα αναρτηθεί σε αυτό το σημείο, μόλις υπάρξει απόλυτη συμφωνία για το τελικό κείμενο.


Στις 3/5/2018 στάλθηκε η εξής ανακοίνωση από την κ. Χριστίνα ΘεοδωρίκαΥπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ελληνικής  Εταιρίας Προστασίας της Φύσης:

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,

Η Ελλάδα συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό του Δικτύου «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» για το 2018, με δύο άρθρα από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και το Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μια φωτογραφία από το Γυμνάσιο Τ.Λ Γαβρίου Άνδρου και ένα βίντεο από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.
Φέτος για πρώτη φορά συνεργάστηκαν και συνέταξαν κοινό άρθρο μαθητές της Ελλάδας από το 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και του Καζακστάν από το Saumalkol secondary school #1.
Τις φετινές συμμετοχές της Ελλάδας, μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
Άρθρο, Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (ηλικιακή κατηγορία 11-14 ): https://yrecompetition.exposure.co/greece-4
Άρθρο, Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Δούκα (ηλικιακή κατηγορία 15-18): https://yrecompetition.exposure.co/greece-5
Φωτογραφία, Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαβρίου (ηλικιακή κατηγορία 11-14): https://yrecompetition.exposure.co/greece-6
Βίντεο, 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών (ηλικιακή κατηγορία 11-14): https://yrecompetition.exposure.co/greece-7
Άρθρο από τη Διεθνή Συνεργασία Ελλάδας-Καζακστάν (ηλικιακή κατηγορία 15-18): https://yrecompetition.exposure.co/greecekazakhstan
Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία !

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Χριστίνα Θεοδωρίκα
Υπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης 


Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη 11/3/2018 & 4/3/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.