Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ & ΣΠΟΡΕΙΟ







 

Η ρόκα όπως ήταν στις 6-3-2012                                                            Η εικόνα της ίδιας ρόκας
                                                                                                                 στις  21-3-2012




                                      Ομαδική εργασία γι α την φροντίδα του Λαχανόκηπου.











 Κόπηκαν τα μεγάλα φύλλα από την ρόκα και το σπανάκι (θα γίνουν σαλάτα στο μεσημεριανό τραπέζι-μοιράστηκαν την σοδειά οι μαθητές που ασχολήθηκαν με την φροντίδα του κήπου) ενώ μεταφυτεύουμε κάποιες ρίζες ρόκας για να την αραιώσουμε και να αναπτυχθεί αυτή καλύτερα.

   
                             
                                                
                                                   Το πρώτο μας  ρεπανάκι !



                            

                  Χαιρόμαστε με την  πασχαλίτσα  διότι προστατεύει  το  φυτό  από άλλα έντομα .   


                               Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΠΟΡΕΙΟΥ

Στην κάτω επιφάνεια πλαστικής θήκης(π.χ.κεσεδάκι γιαουρτιού ή πλαστικό, κενό από κάποιο προϊόν) ανοίγουμε τρεις τρύπες με κοφτερό μαχαίρι.


                                            Στην συνέχεια προσθέτουμε αρκετό φυλλόχωμα


         και συμπληρώνουμε ένα με δύο σπόρους(στην φωτογραφία οι σπόροι είναι  ντομάτας).



  
                               

                          Σκεπάζουμε τους σπόρους με μικρή ποσότητα από  φυλλόχωμα





                                                και ποτίζουμε το περιεχόμενο με νερό.

                  Οι μαθητές δημιουργούν το δικό τους σπορείο ακολουθώντας όλα τα βήματα .






 Το σπορείο είναι έτοιμο με ντοματίνια, ντομάτα  Σερρών, πιπεριά χοντρή για γεμιστά , πιπεριά φλωρίνης κ.α.



 Εδώ το σπορείο γίνεται σε  θήκες εμπορίου, με έτοιμες οπές στην βάση και  τοποθετείται ένας σπόρος ανά θήκη.


Το σπορείο φυλάγεται σε θερμοκρασία δωματίου κοντά σε παράθυρο. Όταν οι σπόροι γίνουν φυτά με ριζούλες και βλαστό και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου, μεταφυτεύουμε τα φυτά στο έδαφος. Αυτό ελπίζουμε να κάνουμε και εμείς μετά το Πάσχα .












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.